Lichtreclame

De evolutie van de lichtreclame

lichtreclame met doosletters

Als je denkt aan lichtreclame, dan zou het kunnen dat je het idee hebt van een rechthoekige “lichtbak”, gevuld met TL-lampen. Op de plexi vooraan worden dan letters gekleefd. De ganse bak licht op ’s avonds.

Door de jaren heen, is de led-verlichting geïntroduceerd en heeft zowel de tl-lampen, als de neon verlichting grotendeels vervangen.

De lichtreclames zijn hierdoor veel veranderd. Ze zijn nu dunner (tl-verlichting had meer plaats nodig, of je zag de lampen zitten), waardoor ze beter integreren op gevels. Ook mooiere vormen zijn mogelijk, zoals doosletters bijvoorbeeld.

Vandaar we vandaag al onze lichtreclames met led-verlichting uitrusten, het geeft ons de optie om creatiever te zijn en het verbruikt veel minder.

Welke soorten lichtreclames zijn er?

Er zijn verschillende soorten lichtreclame.

  • Allereerst hebben we de vrijstaande lichtreclames. Dit zijn lichtreclames die los van de gevel, ergens in de tuin geplaatst worden. Meestal spreken we hier van reclamezuilen met verlichting. Er kunnen ook meerdere rechthoekige lichtreclames tussen 2 palen geplaatst worden. Dan spreken we eerder van een reclametotem.
  • De andere lichtreclames worden gemonteerd op een ondergrond. Meestal zijn dit gevels, en zit dit dus onder de gevelreclame. We kunnen gewone, rechthoekige lichtbakken op de gevel plaatsen, maar tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor doosletters. Dit is een esthetische oplossing, waarbij enkel de letter verlicht wordt ’s avonds.

Door de problematiek rond lichtpollutie, is de laatste trend meer en meer om lichtvervuiling te gaan mijden en grote lichtoppervlaktes af te bouwen.

Enkel belichten wat nodig is. De tijd dat een lichreclame de ganse parking verlichtte, ligt achter ons. Het kan nog wel, maar het wordt minder gedaan dan vroeger. 

Wat dan wel? Een beperkte oppervlakte verlichten, in combinatie met led-verlichting en een schakelklok: een duurzame oplossing.

Rechthoekige lichtreclames

De eerste soort is de rechthoekige, vierkante of ronde lichtreclame met uitgefreesde letters. Deze werden vroeger klassiek over de ganse oppervlakte verlicht. Nu kiezen we voor plaatselijke, energiezuinige verlichting

Deze lichtreclame is opgebouwd uit 2 delen:

  1. Een deksel: de letters worden uitgefreesd uit een plaat (kleur naar keuze). Door de uitgefreesde letters kan licht komen, door de plaat zelf niet. Achter de letters wordt een plexiplaat gemonteerd.
  2. De bodem: Dit is een rechthoekig frame, met ledverlichting in, waar het deksel overpast.

Het resultaat: een mooi geheel, waarbij enkel de letters verlicht worden. Zowel overdag als ’s avonds voldoende constrast en goed zichtbaar. 

Doosletters

doosletters detail

Hier een voorbeeld van doosletters. Het zijn aluminium 3D letters, die vanbinnen hol zijn.  Er zijn 3 soorten verlichting mogelijk: 

  1. Directe verlichting: de letters worden langs voor verlicht met een ledbaar die erboven hangt.
  2. Indirecte verlichting: de verlichting zit in de letters en weerspiegelt op de muur, waardoor een gloed van achter de letters komt. De indirecte verlichting zie je op bijgaande foto’s. 
  3. Frontale verlichting: de verlichting zit ook in de letter, maar wordt nu op de achterkant van de letter gemonteerd. Vooraan zit een plexi, die ’s avonds oplicht.

Veel mogelijkheden dus, maar komen graag eens langs om te bekijken wat kan. 

Voorbeelden van lichtreclames

Kijk wat we voor Tabaknatie deden

Voor Tabaknatie deden we een indirect verlichte reclame met doosletters op een donkere muur. Niet alledaags, omdat donkere muren sowieso minder reflectie geven. Dus in dit geval komt het erop neer om voldoende led-verlichting te voorzien.

Het resultaat? Een elegante lichtreclame, die zowel overdags als ’s avonds mag gezien worden.

indirect verlichte doosletters

Op zoek naar een lichtreclame? Vraag hier je offerte.

Benieuwd naar een verlichte reclame voor jouw bedrijf? Vul snel onderstaand formulier in en ontvang jouw offerte op maat.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Lichtreclame FAQ

Zeker, dit wordt standaard voorzien in al onze lichtreclames.

Ja hoor, we hebben nog alle componenten liggen om lichtreclames te herstellen. We kunnen ook bestaande lichtreclames ombouwen naar led-verlichting. Zo zit je onmiddellijk goed voor de toekomst.

Nee, onze lichtreclames zijn onderhoudsvrij. Deze reclames zijn gemaakt om jaren mee te gaan.

Als je doosletters wilt, die apart verlicht zijn, dan is het mooist als we deze doosletters stuk voor stuk apart kunnen voorzien van electriciteit. Dit wil zeggen: elke letter heeft een kabel nodig die door de gevel doorgeboord wordt. Achteraan worden ze verbonden met de transfo.

Indien dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt een kabelgoot te monteren op de gevel, wat minder mooi is.

Kom zeker eens praten als jullie in de bouwfase zitten. Meestal kunnen we al een boorplan maken op voorhand, zodat jullie weten waar de kabels moeten zitten. We maken dan de doosletters op het plan zodat de aansluitingen kloppen. Als de letters dan op de gevel geplaatst worden, kloppen de verbindingen en zie je geen draden lopen op de gevel. Dit geeft de mooiste afwerking van je buitenreclame. Van een goeie eerste indruk gesproken…

Uiteraard, dat kan ook. En we kunnen die ook gaan verlichten met een ledbar bovenaan. Dit vereenvoudigt de montage, omdat de lichtbar op het frame bevestigd wordt. Verlichte spandoeken raden we aan om de zichtbaarheid te vergroten. 

Tegenwoordig hebben we intelligente klokken die de led verlichting aanschakelen van vb zonsondergang tot 23u. En aanschakelen van vb 6u tot zonsopgang. Zo beperken we het verbruik ’s nachts.

Met een spandoek heb je ook het voordeel dat je die kan wisselen wanneer je bijvoorbeeld een promotie hebt. Een nieuwe spandoek genereert meer aandacht en is ideaal ook voor tijdelijke acties. En een montage van een spandoek, dat doe je een handomdraai.

Deze verlichting is verlichting langs de achterkant van de letter. Het licht komt achteraan uit de letter, waardoor er een soort lichtgloed ontstaat op de gevel. 

Als we de electriciteit kunnen doorboren per letter, zie je geen kabels lopen. Anders zijn we genoodzaakt om een kabelgoot te leggen.

Onze klantenwaardering:

Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 85 recensies
beoordeel ons op
Verschillende wagens en gevels laten beletteren door dit fantastisch team. Zeer vlotte communicatie, kwalitatieve afwerking en schappelijke prijzen. Zeker aan te raden!
Top service vanaf het eerste contact, gedurende het proces van ontwerpen, tot en met de uitvoering! 👌👌👌👌👌
Reactie van de eigenaar: We zijn heel blij dat je tevreden bent van de belettering van jullie bestelwagen. Bedankt voor de leuke review!
Bij het plaatsen van de zonwerende raamfolie hebben wij mogen ervaren dat dit de beste koop is om de hitte uit uw slaapkamer of woning te houden! En de snelle service en communicatie die wij gehad hebben met dit bedrijf is schitterend dus 5 sterren zeker verdiend, team Argo.. #zonwerenderaamfolie -#argo #belettering
Reactie van de eigenaar: Bedankt Swa!
Heel blij met het reclamebord voor mijn zaak!
Reactie van de eigenaar: Blij te horen dat je tevreden bent van jouw reclamezuil!
5 bestelwagens laten beletteren, dik tevreden! Top team, zeer behulpzaam en vriendelijk.Dikke mercikes Sami & Jacob voor de nodige hulp!
Reactie van de eigenaar: Bedankt Zafer
js_loader

Meer nieuws over gevelreclame en outdoor belettering