Lichtreclame

De evolutie van de lichtreclame

lichtreclame met doosletters

Als je denkt aan lichtreclame, dan zou het kunnen dat je het idee hebt van een rechthoekige “lichtbak”, gevuld met TL-lampen. Op de plexi vooraan worden dan letters gekleefd. De ganse bak licht op ’s avonds.

Door de jaren heen, is de led-verlichting geïntroduceerd en heeft zowel de tl-lampen, als de neon verlichting grotendeels vervangen.

De lichtreclames zijn hierdoor veel veranderd. Ze zijn nu dunner (tl-verlichting had meer plaats nodig, of je zag de lampen zitten), waardoor ze beter integreren op gevels. Ook mooiere vormen zijn mogelijk, zoals doosletters bijvoorbeeld.

Vandaar we vandaag al onze lichtreclames met led-verlichting uitrusten, het geeft ons de optie om creatiever te zijn en het verbruikt veel minder.

Welke soorten lichtreclames zijn er?

Er zijn verschillende soorten lichtreclame.

  • Allereerst hebben we de vrijstaande lichtreclames. Dit zijn lichtreclames die los van de gevel, ergens in de tuin geplaatst worden. Meestal spreken we hier van reclamezuilen met verlichting. Er kunnen ook meerdere rechthoekige lichtreclames tussen 2 palen geplaatst worden. Dan spreken we eerder van een reclametotem.
  • De andere lichtreclames worden gemonteerd op een ondergrond. Meestal zijn dit gevels, en zit dit dus onder de gevelreclame. We kunnen gewone, rechthoekige lichtbakken op de gevel plaatsen, maar tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor doosletters. Dit is een esthetische oplossing, waarbij enkel de letter verlicht wordt ’s avonds.

Door de problematiek rond lichtpollutie, is de laatste trend meer en meer om lichtvervuiling te gaan mijden en grote lichtoppervlaktes af te bouwen.

Enkel belichten wat nodig is. De tijd dat een lichreclame de ganse parking verlichtte, ligt achter ons. Het kan nog wel, maar het wordt minder gedaan dan vroeger. 

Wat dan wel? Een beperkte oppervlakte verlichten, in combinatie met led-verlichting en een schakelklok: een duurzame oplossing.

Rechthoekige lichtreclames

De eerste soort is de rechthoekige, vierkante of ronde lichtreclame met uitgefreesde letters. Deze werden vroeger klassiek over de ganse oppervlakte verlicht. Nu kiezen we voor plaatselijke, energiezuinige verlichting

Deze lichtreclame is opgebouwd uit 2 delen:

  1. Een deksel: de letters worden uitgefreesd uit een plaat (kleur naar keuze). Door de uitgefreesde letters kan licht komen, door de plaat zelf niet. Achter de letters wordt een plexiplaat gemonteerd.
  2. De bodem: Dit is een rechthoekig frame, met ledverlichting in, waar het deksel overpast.

Het resultaat: een mooi geheel, waarbij enkel de letters verlicht worden. Zowel overdag als ’s avonds voldoende constrast en goed zichtbaar. 

Doosletters

doosletters detail

Hier een voorbeeld van doosletters. Het zijn aluminium 3D letters, die vanbinnen hol zijn.  Er zijn 3 soorten verlichting mogelijk: 

  1. Directe verlichting: de letters worden langs voor verlicht met een ledbaar die erboven hangt.
  2. Indirecte verlichting: de verlichting zit in de letters en weerspiegelt op de muur, waardoor een gloed van achter de letters komt. De indirecte verlichting zie je op bijgaande foto’s. 
  3. Frontale verlichting: de verlichting zit ook in de letter, maar wordt nu op de achterkant van de letter gemonteerd. Vooraan zit een plexi, die ’s avonds oplicht.

Veel mogelijkheden dus, maar komen graag eens langs om te bekijken wat kan. 

Voorbeelden van lichtreclames

Kijk wat we voor Tabaknatie deden

Voor Tabaknatie deden we een indirect verlichte reclame met doosletters op een donkere muur. Niet alledaags, omdat donkere muren sowieso minder reflectie geven. Dus in dit geval komt het erop neer om voldoende led-verlichting te voorzien.

Het resultaat? Een elegante lichtreclame, die zowel overdags als ’s avonds mag gezien worden.

indirect verlichte doosletters

Op zoek naar een lichtreclame? Vraag hier je offerte.

Benieuwd naar een verlichte reclame voor jouw bedrijf? Vul snel onderstaand formulier in en ontvang jouw offerte op maat.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Lichtreclame FAQ

Zeker, dit wordt standaard voorzien in al onze lichtreclames.

Ja hoor, we hebben nog alle componenten liggen om lichtreclames te herstellen. We kunnen ook bestaande lichtreclames ombouwen naar led-verlichting. Zo zit je onmiddellijk goed voor de toekomst.

Nee, onze lichtreclames zijn onderhoudsvrij. Deze reclames zijn gemaakt om jaren mee te gaan.

Als je doosletters wilt, die apart verlicht zijn, dan is het mooist als we deze doosletters stuk voor stuk apart kunnen voorzien van electriciteit. Dit wil zeggen: elke letter heeft een kabel nodig die door de gevel doorgeboord wordt. Achteraan worden ze verbonden met de transfo.

Indien dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt een kabelgoot te monteren op de gevel, wat minder mooi is.

Kom zeker eens praten als jullie in de bouwfase zitten. Meestal kunnen we al een boorplan maken op voorhand, zodat jullie weten waar de kabels moeten zitten. We maken dan de doosletters op het plan zodat de aansluitingen kloppen. Als de letters dan op de gevel geplaatst worden, kloppen de verbindingen en zie je geen draden lopen op de gevel. Dit geeft de mooiste afwerking van je buitenreclame. Van een goeie eerste indruk gesproken…

Uiteraard, dat kan ook. En we kunnen die ook gaan verlichten met een ledbar bovenaan. Dit vereenvoudigt de montage, omdat de lichtbar op het frame bevestigd wordt. Verlichte spandoeken raden we aan om de zichtbaarheid te vergroten. 

Tegenwoordig hebben we intelligente klokken die de led verlichting aanschakelen van vb zonsondergang tot 23u. En aanschakelen van vb 6u tot zonsopgang. Zo beperken we het verbruik ’s nachts.

Met een spandoek heb je ook het voordeel dat je die kan wisselen wanneer je bijvoorbeeld een promotie hebt. Een nieuwe spandoek genereert meer aandacht en is ideaal ook voor tijdelijke acties. En een montage van een spandoek, dat doe je een handomdraai.

Deze verlichting is verlichting langs de achterkant van de letter. Het licht komt achteraan uit de letter, waardoor er een soort lichtgloed ontstaat op de gevel. 

Als we de electriciteit kunnen doorboren per letter, zie je geen kabels lopen. Anders zijn we genoodzaakt om een kabelgoot te leggen.

Onze klantenwaardering:

Verschillende wagens en gevels laten beletteren door dit fantastisch team. Zeer vlotte communicatie, kwalitatieve afwerking en schappelijke prijzen. Zeker aan te raden!
Top service vanaf het eerste contact, gedurende het proces van ontwerpen, tot en met de uitvoering! 👌👌👌👌👌
Bij het plaatsen van de zonwerende raamfolie hebben wij mogen ervaren dat dit de beste koop is om de hitte uit uw slaapkamer of woning te houden! En de snelle service en communicatie die wij gehad hebben met dit bedrijf is schitterend dus 5 sterren zeker verdiend, team Argo.. #zonwerenderaamfolie -#argo #belettering
Heel blij met het reclamebord voor mijn zaak!
5 bestelwagens laten beletteren, dik tevreden! Top team, zeer behulpzaam en vriendelijk.Dikke mercikes Sami & Jacob voor de nodige hulp!
Wat een fantastisch bedrijf met de daarbijbehorende diensten! Voor het design en de uitvoering van de belettering van mijn bestelwagen, deed ik beroep op Argo Communications. Top service!
Camionette laten bestickerenHeel tevreden van het begin tot het einde, service, prijs, communicatie, uitvoering. Dit team verdient meer dan 5***
Bestelwagens laten bestickeren, ondertussen al de 12e. Heel mooi gedaan, communicatie verloopt vlot. Dankjewel voor de super service!
Vandaag de bestelwagen met bestickering afgehaald! Perfect in orde!
Camionette laten bestickeren.Top werk, proper gedaan en zeer snelle service!Een dikke aanrader!
Camionet laten bestickeren. Zeer tevreden van het resultaat. Supergoede service en heel behulpzaam. Absolute aanrader.
Goeie prijs, goede afspraken, vlotte afhandeling en een top resultaat. Aanrader!
In naam van Connect Real Estate: prachtige en snelle bestickering van onze wagen en vlotte communicatie. Een echte aanrader!!
Goede service en communicatie,duidelijk ontwerp . Mooie en snelle uitvoering. 👍👍
De perfecte bestickering van de vrachtwagenProfessionele uitvoering van de opdrachtSamen met het agro team uitwerken van de ontwerp concepten en ideeënZeker een AANRADER voor iedereen ……..
Toppers!Je kan op hen rekenen, denken mee, perfecte communicatie, een aanrader voor de bestickering van je voertuig, winkelruimte, etc.Wij raden Argo aan iedereen aan 😊
Alweer schitterend werk geleverd tegen een correcte prijs!
Sani-Pro Verwarming en Sanitair is super tevreden over het resultaat daarvoor dank !Zeer vriendelijke ondernemers met passie voor hun vak ! Aanrader !
Altijd een goede, vlotte service! Steeds tevreden over de samenwerking en het resultaat!
Twee bestelwagens laten beletteren: zowel op gebied van communicatie als geleverde werk zijn we uitermate tevreden. De belettering is zeer nauwkeurig aangebracht met oog voor detail. Afspraken naar levering en ophaling verliepen zeer vlot en correct. We kunnen Argo dan ook alleen maar aanbevelen!
Top en snelle service! Dankjewel voor de belettering van mijn nieuwe kinepraktijk!
Super tevreden van het resultaat van de carwrapping van mijn fiat. Het ontwerp en de uitvoering waren super! Mijn auto zal nu zeker opvallen.
Wij lieten onze eerste bestelwagen een 2 tal jaar geleden bestickeren en waren daar zeer tevreden over, nu ook onze 2de bestelwagen laten doen. Ons zie je nog terug!
Een correcte offerte gekregen, een goed ontwerp in samenspraak nog aangepast . En een paar weken later zoals afgesproken afgewerkt.Super service.
Prachtige belettering, uitstekende service !
Top!!!! Onze bestaande website van Hout De Groote zal binnenkort schitteren in een nieuw jasje dankzij de professionele aanpak. Perfecte samenwerking omdat communicatie hun vak is, een echte aanrader. Ook de belettering van onze vrachtwagen is met de meeste zorg en professionele kennis uitgevoerd. Bedankt voor de aangename samenwerking!!!
Kennis van zaken!Goede service met hands-on aanpak.
Zeer flexibel bedrijf: geen probleem gemaakt van kleine aanpassingen aan het design om tot het perfecte resultaat te komen en rekening gehouden met uurrooster om onze techniekers! Volledig aan te raden!
Zéér tevreden over de raambelettering van mijn nieuwe winkel, uitgevoerd door Argo. De communicatie met zaakvoerder Marc verliep zeer vlot, net zoals het plaatsen van de belettering. Topservice! Ik kan Argo alleen maar aanraden!
Fijne ervaring bij Argo voor de belettering van onze bestelwagen!We werden van bij het eerste contact meteen goed geïnformeerd over prijs en termijn en hadden nadien heel fijn contact met ontwerpster Mieke om de bedrukking tip top te krijgen, met een mooi resultaat. Bedankt!
Vanaf het eerste gesprek tot de aflevering verliep alles vlot. Heel professioneel en vakwerk! Argo Communications is zonder twijfel een referentie in zijn vakgebied.
Top bestickering op onze cammionette ! Super service 🙂
weeral mooi gedaan door Argo .dank u voor het mooie resultaat!
altijd ongelofelijk tevreden over de service van argo. gaat het over mijn website, flayers, mijn auto noem maar op……Het leuke is dat ze voor u meedenken je staat er niet alleen voor
Samen werken met Argo is een echt plezier. Steeds staan ze paraat met raad. Alles gebeurt op een zeer professionele manier.Kortom Argo is de absolute top in dit vak
Argo,De bestemming waar je moet zijn om jouw marketing beter zichtbaar te kunnen maken.Ik ben Sil, de slager van Temse. Ik ben ontzettend blij met het resultaat.Mark en team doe zo voort.Super goed bezig 😉
Samen met Marc de zaakvoerder van Argo samengewerkt met het samenstellen van het boek “60 tips om te groeien als ondernemer”. Wat mij opviel was de gedreven kennis van de marketing en hoe dit het best te optimaliseren
Ik schrijf niet zo makkelijk reviews over bedrijven, maar voor Marc en het team bij Argo maak ik heel graag een uitzondering.Argo beletterde voor Waterdoctor.be intussen al drie camionettes en we merken aan de reacties van de mensen op straat dat ze écht opvallen. We worden spontaan aangesproken als we bij onze klanten aan de slag zijn door buren of overburen met de vraag om ook hún problemen met leidingwater, grondwater of regenwater op te lossen – allemaal dankzij de opvallende bestickering die toch heel duidelijk de juiste boodschap overbrengt.Daarnaast heeft Argo onze website en alle aanverwante communicatiekanalen grondig onder handen genomen en van onze verouderde en achterhaalde marketingstrategie een echte leadmagneet gemaakt die al vanaf week 1 schitterende resultaten oplevert. Nieuwe klanten komen nu spontaan naar ons toe, daar waar we vroeger zelf dag in dag uit op zoek moesten naar nieuw clienteel.We zijn heel blij te mogen samenwerken met Marc en de Argonauten. Jullie leveren TOP-werk, velen kunnen een voorbeeld nemen aan de professionaliteit waarmee jullie invulling geven aan jullie passie. Proficiat!
Marc is een échte ondernemer, zoals ik ze graag heb. Hij weet zich telkens aan wijzigende omstandigheden aan te passen, hoe de economie of de situatie ook keert. Belettering van voertuigen is de opstap, want die wagens zijn elke dag opnieuw rijdende reclamepanelen. Maar meer nog is Marc dé marketingman waar je bij terecht kan voor al jouw offline en online reclamevragen. Argo – Marc – hét marketinghuis – dé groeiexpert!
Volgende Recensies
js_loader

Meer nieuws over gevelreclame en outdoor belettering