Zonwerende Raamfolie: voor een koelere werkomgeving

zonwerende raamfolie: aangenamer werken

Ons kantoor is een plek van comfort en productiviteit, een ruimte waar we ons volledig kunnen concentreren op de taken die voor ons liggen. Een belangrijke factor om optimaal te kunnen werken is de temperatuur.

Als de temperatuur stijgt, worden we snel loom en ongeconcentreerd. Maar in de zomer kan het meestal niet anders.

Gisteren las ik nog in de krant dat het in België deze zomer wel eens heel warm zou kunnen worden, en vermoedelijk de komende jaren nog warmer. En dit maakt het productief werken er zeker niet aangenamer op.

Het koelen van burelen

Airconditioning lijkt een voor de hand liggende, efficiënte oplossing, maar het kost ook wel energie. Voor elke graad dat de temperatuur moet worden verlaagd, stijgen de kosten. Dus elke graad die we niet moeten koelen geeft een positief effect op onze maandelijkse energiekosten, en is ook een duurzamere oplossing. En wat de energiefactuur kan kosten, dat hebben we in 2022 als eens mogen van proeven. Sommige collega-ondernemers zagen hun energiefactuur x5 gaan. Ook de milieu-impact van airconditioning is aanzienlijk, aangezien het veel energie vergt om de binnenlucht te koelen.

Een tweede oplossing is om simpelweg minder zonlicht binnen te laten. Rolluiken plaatsen dus. Minder zon binnenlaten, is minder warmte. Maar eerlijk? Wie werkt er nu graag in het donker? Het is dan een ganse dag mooi weer geweest en je hebt in een bunker gezeten, want de rolluiken waren dicht…. En natuurlijk licht is ook essentieel voor een aangename werkomgeving.

Zonwerende raamfolie

Dus, hoe vinden we een evenwicht tussen het beperken van de warmtestralen en het behouden van natuurlijk licht, en hoe kan dit bijdragen aan een meer duurzame oplossing voor temperatuurregeling?

Het antwoord is zonwerende raamfolie. Een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om zonlicht binnen te laten, maar warmte grotendeels buiten te houden.

De zonwerende raamfolie is een transparante of spiegelende raamfolie, die wordt geplaatst tegen de buitenkant van het glas. Elke warmtestraal die niet door het glas gaat, zal immers ook geen aanleiding geven tot opwarming van de ruimte erachter.

plaatsing raamfolie die zonwerend is zonwerende raamfolie: het resultaat
 

Het resultaat?

Een koelere ruimte om in te werken.

Het verschil is al vlug een paar graden, en zeker voelbaar. Extra airco kan nodig zijn, maar sowieso zullen de energiekosten hier lager liggen.

En de energiekosten die je gaat uitsparen voel je niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar, binnen 5 jaar, …

 

Op zoek naar zonwerende raamfolie?

Vraag hier meer info over de plaatsing van raamfolie. Geef bij afmetingen breedte x hoogte van elk glas in, en stuur een foto mee. Dan kunnen we gericht een offerte geven. 

Voeg foto’s (max 3) toe van de gevel waarop het te kleven raam zichtbaar is. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws over belettering