Vlaggen

Hang jouw merk aan de grote vlag

vlaggen en vlaggenmasten

Vlaggen zijn een belangrijk reclamemedium voor bedrijven omdat ze de aandacht van mensen trekken.

Bewegende vlaggen zijn moeilijk te missen en kunnen vanaf grotere afstand gezien worden.

En daar gaat het over: opvallen in het straatbeeld, zodat klanten onmiddellijk weten wie je bent en waar ze naartoe moeten gaan.

Hoe maak je jouw bedrijf bekend met vlaggen?

Vlaggen zijn een reclamemiddel dat vooral inzet op branding. Geen complexe boodschappen of tierlantijntjes. Die zijn toch niet leesbaar of zichtbaar. Herkenbaarheid, daar doe je het voor.

  • Laat de kleur van je vlaggen opvallen. Neutrale kleuren vallen niet op. Heb je een accentkleur in je logo? Vul het vlak van je vlag dan met dit kleur. Jouw klant heeft al een idee van je logo. In een fractie van een seconde ziet hij jouw vlag wapperen en weet hij waar te parkeren.
  • Zet je logo zo groot mogelijk op de vlag. De beste vlaggen hebben een verticale vorm. Zet je logo er ook verticaal op. Onthoud dat het over herkenbaarheid gaat. Jouw klanten hoeven hun hoofd niet te draaien om te zien dat dit de vlaggen van jouw bedrijf zijn.
  • Vlaggen met galg wapperen niet. Bovenaan hangt de vlag vast aan een horizontale buis, waardoor de vlag steeds vlak hangt, zelfs zonder wind. De vlag draait wel mee met de windrichting, maar blijft in een mooi vlak hangen.

Vlaggen zijn veelzijdig en zichtbaar

vlaggen en vlaggenmasten

Vlaggenmasten

Een vlaggenmast kan je eigenlijk bijna overal kwijt. Het enige wat we moeten doen is een put maken van ongeveer 70 cm diep om het anker erin te plaatsen. Het grondanker is een buis die uit de grond komt, waar de mast overgeschoven wordt.

Dit vast grondanker-stysteem wordt in 9 van de 10 gevallen gebruikt. Als alternatief kan ook een verzonken anker voorzien worden (een gat in de grond) of een scharnieranker, waarbij je de vlaggenmast kan plat leggen, zonder die uit het grondanker te halen. Dit laatste heeft als voordeel dat de vlag gemakkelijker kan gewisseld worden.

Meestal worden er meerdere masten geplaatst en een oneven aantal wordt veelal als esthetischer ervaren.

De typische hoogte van zo’n vlaggenmast is 6 meter. Meestal wordt deze lengte ook gebruikt, maar ze kunnen altijd ingekort worden. Ook hogere vlaggenmasten zijn mogelijk, maar eerder een uitzondering op de regel.

Sponsoring

Waar een vlag ook dikwijls voor gebruikt wordt, is voor sponsoring van evenementen. Het is veel gemakkelijker om vlaggen mee te geven met iemand, dan een reclamebord. Afhankelijk van het event kan de vlag zowel buiten als binnen gebruikt worden.

Beachflags

Naast de klassieke vlaggen, die hangen aan vlaggenmasten, hebben we ook de beachflags. Dit zijn “druppelvormige” vlaggen die meestal in een losstaande voet geplaatst worden. Deze worden vooral gebruikt voor tijdelijke events, opendeurdagen, of voor plaatsingen die “mobiel” moeten zijn. Denk maar aan plaatsing op een voetpad, of aan de openbare weg. 

Door al deze mogelijkheden, blijven vlaggen een kostenbesparend alternatief voor reclame op plaatsen waar zichtbaarheid belangrijk is. Kanttekening bij dit verhaal is wel dat vlaggen ook verslijten door buiten te hangen, en regelmatig dienen vervangen te worden.

Wat doet Argo voor jou?

We bekijken voor jou wat de mogelijkheden zijn om vlaggenmasten te plaatsen, of vlaggen te voorzien. En ook welk type van vlaggen voor jou de meeste zichtbaarheid zullen opleveren.

Om te kunnen inschatten wat we kunnen doen, hebben we graag een foto van de situatie en je logo. Als je dit kan meezenden, dan kunnen we een betere offerte maken.

Wil je vlaggen die in één oogopslag gezien worden? Vraag hier je offerte.

Benieuwd wat dit kost? Vul snel onderstaand formulier in en ontvang jouw offerte op maat. Stuur meteen ook enkele afbeeldingen van je logo en andere reclames mee. Dan zetten we onze denkmachine al in gang.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws over belettering