Warmtewerende folie: hou je gebouw koel en bespaar energie

warmtewerende folie op ramen

Overmatige warmte en schadelijke UV-straling

De zomers worden warmer. Hogere temperaturen en meer zonneschijn wordt het nieuwe weerbeeld in de komende jaren.

Hogere temperaturen betekent warmere kantoren, té warme showrooms en dus verminderde productiviteit. Maar een ander probleem dat zich stelt is dat de schadelijke UV-straling ook je waardevolle bezittingen kan beschadigen. Beide problemen kosten je handenvol geld.

Warmtewerende folie

Gelukkig is er een effectieve oplossing: zon- en warmtewerende folie. Deze innovatieve folie houdt overmatige warmte en schadelijke UV-straling buiten, terwijl ze toch natuurlijk licht binnenlaat. 3M™ Sun Control raamfolies weren immers tot 99% van de schadelijke UV-stralen en tot 79% van de (zonne)warmte. Deze 3M™ Sun Control Window Films zijn opgebouwd uit geavanceerde technologie en hebben zowel een lage interne als externe reflectie, waardoor schittering en ongemak worden verminderd.

De voordelen van deze folie

Comfort

Met warmtewerende folie blijft de temperatuur in je gebouw aangenaam en stabiel, zelfs op zonnige dagen. Dit creëert een comfortabele omgeving voor jezelf en je werknemers. Onderstaande grafiek zet de productiviteit uit tegenover de temperatuur van de binnenruimte (werktemperatuur).  Hier zien we dat de productiviteit daalt met een stijging van de temperatuur. Ook in showrooms zal er minder verkocht worden bij hogere temperaturen.

productiviteit vs temperatuur

 

Energiebesparing

De eerste reactie op een warmer kantoor is de airco hoger zetten. Door de warmte aan het glas te blokkeren, ben je minder afhankelijk van deze airconditioning. Dit betekent: aanzienlijke energiebesparing en lagere energiekosten.

 

warmtewerende folie
Links: glas zonder folie – Rechts: glas met 3M Window Film.  De resultaten hangen af van het type beglazing.

Bescherming

Onze warmte- en zonwerende folie blokkeert tot 99% van de schadelijke UV-straling. Minder UV-straling betekent dat je interieur langer mooi blijft. Je meubels en wandbekleding worden dus beschermd tegen verkleuring en vroegtijdige slijtage.

Omdat de folies worden aangebracht op de bestaande beglazing, is de verstoring minimaal.  We installeren ook aan de buitenkant, zodat je intern niks hoeft te verhuizen of te reorganiseren. Het installeren van 3M™ Sun Control Window Films verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je gebouw, maar vermindert ook je ecologische voetafdruk.

3M window films dealer

 

Wat mag je verwachten?

Doordat we preferred dealer zijn van 3M kunnen we in hun naam professioneel advies geven en zorgen dat de installatie verloopt zoals ze moet verlopen. Bovendien is elke installatie verschillend. Er zijn veel types van glas, met elk een verschillend effect.

De eerste stap: vraag informatie

Vraag hier meer info over de plaatsing van raamfolie. Geef bij afmetingen breedte x hoogte van elk glas in, en stuur een foto mee. Dan kunnen we gericht een offerte geven. 

Voeg foto’s (max 3) toe van de gevel waarop het te kleven raam zichtbaar is. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws over belettering